Hét softwarepakket voor de Caravan-& Campermakelaar

Gemak dient de makelaar...

Meer dan 15 jaar ervaring met verkoopbemiddeling voor caravans en campers komt samen in het softwarepakket dat is ontwikkeld door Karsten Caravanmakelaardij. Compleet, strak, professioneel en efficiënt. Dat is hoe we het softwarepakket kunnen omschrijven dat we onder de naam Caravanmakelaaronline.nl aanbieden aan onafhankelijke Caravan- en of Campermakelaars. De software is ontstaan vanuit de visie van caravan- & campermakelaar Patrick Karsten, maar is universeel gebouwd waardoor het is aan te passen aan de specifieke wensen van iedere caravan- & campermakelaar.

Een overzicht van de voordelen:

 • Volledig digitaal beheer van bemiddelingsdossiers
 • Tijdsbesparing door efficiënt intakeproces
 • Hogere omloopsnelheid door proactief dossierbeheer
 • Directe leads door actieve koppeling van relevante zoekopdrachten
 • Volledige integratie van het betaalproces via de derdengeldenrekening van Notarieel Betalen
 • Voordelige automatische doorplaatsing naar Marktplaats.nl
 • Automatische doorplaatsing naar alle belangrijke caravanportals
 • Variabele makelaarsinstellingen
 • Meerdere makelaars/gebruikers per bedrijf mogelijk
 • Realtime inzicht in verkoopstatistieken en marktcijfers
 • Geen dure franchise fee, alleen een software abonnement
 • Gebruik van digitale contracten en waterdichte algemene voorwaarden
 • Integratie aanbod in eigen website of eventueel levering van een compleet nieuwe website

Volledig digitaal beheer van bemiddelingsdossiers

Via het dashboard van Caravanmakelaaronline.nl is een bemiddelingsopdracht van begin tot eind volledig digitaal te beheren. Van het aanmaken van de opdracht tot aan de aflevering van de caravan na be

taling via een derdengeldenrekening en alles daartussen. Dit alles via een uitgebreid, maar toch overzichtelijk dashboard.

Tijdsbesparing door efficiënt intake proces

Bij het aanmaken van een bemiddelingsopdracht is er een mogelijkheid om een uitnodiging tot invullen van gegevens naar de verkopers te versturen. Dit is een afspraak bevestiging per e-mail met een link naar een pagina waar zij alvast gegevens over het gebruik, de staat van onderhoud en informatie over de voortent en luifel kunnen invullen. Dit kunnen ze op voorhand uitzoeken en invullen en bespaart kostbare tijd bij de daadwerkelijke intake afspraak.

Hogere omloopsnelheid door proactief dossierbeheer

Als je als makelaar een grotere hoeveelheid bemiddelingsobjecten in beheer hebt kan het zijn dat het aan je aandacht ontsnapt als er een object al langere tijd staat en er weinig reactie op is. Daarom is het in Caravanmakelaaronline.nl mogelijk om automatische alerts in te stellen die je na bijvoorbeeld 1 of 2 maanden aan een object herinneren. De interval is zelf in te stellen, maar je kan dus zeggen: Na 2 maanden object check. Zijn er wel reacties en heb je het gevoel dat de caravan of camper binnenkort wel verkocht wordt hoef je niet direct actie te ondernemen. Is er nog geen enkele reactie geweest, dan is het een goed moment om de prijs nog eens te checken en contact op te nemen met de verkopers om bijvoorbeeld een prijsaanpassing te overleggen. Hierdoor kun je de bemiddelingsdossiers proactief beheren en een hogere omloopsnelheid creëren.

Directe leads door koppeling relevante zoekopdrachten

Op het platform Caravanmakelaaronline.nl en Campermakelaaronline.nl kunnen potentiële kopers een zoekopdracht invoeren. Hierbij geven ze hun voorkeuren op qua merk, model, bouwjaar, budget, indeling, etc. Op het moment dat je als makelaar een object binnen krijgt en de intake hebt doorlopen krijg je in je makelaarsdashboard gelijk een indicatie dat er zoekopdrachten zijn die aansluiten op het zojuist geplaatste object. De potentiële koper krijgt direct een e-mail notificatie, maar doordat je als makelaar ook een melding krijgt kun je deze lead direct opvolgen. Dit kan resulteren in zeer snelle verkoop!

Volledige integratie betaling

sproces via derdengeldenrekening van Notarieel Betalen

Caravanmakelaars mogen volgens de wet geen derdengelden ontvangen op hun eigen betaalrekening. Daarom moeten zij gebruik maken van een derdengeldenrekening. Om dit zelf te faciliteren moet je aan allerlei eisen voldoen en over de nodige vergunningen beschikken. Dit is dus niet zo eenvoudig. Daarom maakt Caravanmakelaaronline.nl gebruik van de diensten van Notarieel Betalen BV. Notarieel Betalen faciliteert een geautomatiseerd systeem waarbij de derdengelden worden ontvangen op en uitbetaald vanaf de rekening van Stichting Notarieel betalen. De software van Caravanmakelaaronline.nl communiceert naadloos met het systeem van Notarieel Betalen. Dit betekent dat verkopers automatisch worden aangemeld en uitgenodigd om de KYC (identificatie) procedure te doorlopen en dat er bij verkoop automatisch een transactie wordt aangemaakt op basis van de objectgegevens en de gegevens van de koper. In het dashboard kan de status van de transactie worden gevolgd en kan je dus controleren of de betaling daadwerkelijk in de kluis van Notarieel Betalen staat. Vervolgens kan bij aflevering de betaling worden vrijgegeven via de afleverapp van Notarieel Betalen en hiermee wordt het verkoopbedrag rechtstreeks aan de verkoper uitgekeerd en de bemiddelingscommissie wordt aan de makelaar uitbetaald. Hierdoor heeft iedereen zekerheid van levering en betaling en wordt voldaan aan alle compliance regels van de financiële wetgeving.

Voordelige automatische doorplaatsing naar Marktplaats.nl

Via de software van Caravanmakelaaronline.nl is het ook mogelijk om automatisch advertenties door te plaatsen naar Marktplaats.nl. Met een druk op de knop is dit geregeld en tegen aantrekkelijke tarieven. Omdat Caravanmakelaaronline.nl bulk inkoopt is een advertentieplaatsing op Marktplaats.nl via Caravanmakelaaronline.nl een stuk voordeliger dan een losse plaatsing op Marktplaats.nl zelf.

Automatische doorplaatsing naar alle belangrijke caravanportals

Via de software van Caravanmakelaaronline.nl worden caravans uiteraard automatisch geplaatst op het platform zelf. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de voorraad automatisch door te plaatsen naar alle belangrijke caravanportalen. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij de websites geselecteerd die zorgen voor de meeste reacties. Zie de lijst van websites met een hoge lead ratio hieronder:

Variabele makelaarsinstellingen

Iedere makelaar heeft zijn eigen werkwijze en zijn eigen tariefstructuur. Dat is helemaal oké en daarom dwingt Caravanmakelaaronline.nl niet één bepaalde werkwijze af. In het instellingen menu kan iedere makelaar zelf instellen of er bijvoorbeeld wel of geen taxatiekosten worden berekend en wat de standaard duur van een bemiddelingsovereenkomst is. Bereken je een vast percentage van het verkoopbedrag, een vaste vergoeding of werk je met staffels? Je kunt het allemaal instellen en het systeem zal hier automatisch mee werken. Ook zullen je tarieven en werkwijze zichtbaar zijn op je eigen makelaarspagina op Caravanmakelaaronline.nl en je kunt aangeven of je alleen caravans of ook campers in bemiddeling neemt. De campers zullen vanuit het systeem automatisch worden geplaatst op Campermakelaaronline.nl en ook hier krijg je dan een eigen makelaarspagina.

Meerdere makelaars/gebruikers per bedrijf mogelijk

Veel makelaars werken zelfstandig, maar er zijn ook bedrijven met meerdere makelaars in dienst. Daarom is het mogelijk om in het instellingen menu zelf extra gebruikers aan te maken. Die gebruikers/makelaars krijgen een eigen gebruikersnaam en wachtwoord en objecten die door deze gebruiker worden aangemaakt/ingenomen worden automatisch gepresenteerd met die gebruiker als verkoper/behandelend makelaar.

Realtime inzicht in verkoopstatistieken en marktcijfers

Via Caravanmakelaaronline.nl heb je als makelaar altijd direct en realtime inzicht in je persoonlijke statistieken. Hoeveel bemiddelingsobjecten heb je binnengekregen? Hoe was de verdeling caravans/campers (als je ook campers bemiddeld). Hoeveel heb je er verkocht? Wat is de bemiddelingsomzet geweest? Het is allemaal eenvoudig te bekijken en wordt automatisch bijgehouden door het systeem. Uiteraard is deze informatie vertrouwelijk en alleen inzichtelijk voor de makelaar zelf, niet voor de leverancier van de software.
Daarnaast is het ook mogelijk om de totaalcijfers van het platform te zien, zodat je kunt zien wat je marktaandeel is en of je beter of slechter hebt gepresteerd dan de markt.

Geen dure franchise fee, alleen een software abonnement

In de markt zijn verschillende franchiseketens actief. Deze faciliteren ook software en een stukje backoffice, maar rekenen daarvoor vaak een behoorlijke instap & franchise fee. Daarbij worden makelaars dan per regio verdeeld en mag je dus geen klanten bedienen uit een andere regio. Wij van Caravanmakelaaronline.nl geloven in de vrije keuze van een klant. Hij/zij moet zijn caravan of camper in bemiddeling kunnen plaatsen bij de makelaar waarbij hij een goed gevoel heeft. Daarnaast geloven wij niet in een maximaal aantal makelaars per regio. Sterker nog, wij geloven dat de caravan- en campermarkt groot genoeg is en dat we met meer makelaars juist kunnen zorgen dat wij steeds meer marktaandeel van de traditionele dealerbedrijven kunnen wegsnoepen. Niet dat dit persé het doel is, maar wij geloven dat de particulier die zijn caravan of camper wil verkopen altijd het beste af is als hij dit door een makelaar laat doen. Die heeft namelijk hetzelfde belang als de klant; de caravan of camper zo goed mogelijk verkopen. Hoewel de oprichters van Caravanmakelaaronline.nl al ruim 15 jaar als makelaar actief zijn merken we dat er nog steeds veel mensen niet met het principe van een caravanmakelaar en campermakelaar bekend zijn. Mede daarom zijn we hiermee gestart.

Wij rekenen dus geen franchise fee en hoge afdrachten per verkoop, maar we bieden de keuze uit drie verschillende abonnementen. Afhankelijk van de aantallen die je doet is er altijd een passende abonnementsvorm. Hiermee ben je sowieso voordeliger uit en ben je ook nog eens volledig eigen baas!

Altijd een passende abonnementsvorm

Zoals hierboven aangegeven hebben we verschillende abonnementsvormen. Welke vorm het beste bij je past hangt af van de hoeveelheid objecten die je maandelijks denkt te bemiddelen. Heb je bijvoorbeeld een caravanstalling en doe je een stukje verkoopbemiddeling erbij voor zo’n 5 klanten per jaar, dan is een basisabonnement voor slechts € 25,- per maand de ideale optie. Hiermee heb je toegang tot de applicatie en betaal je een bedrag per plaatsing. Maar we hebben ook abonnementen met een maandbedrag inclusief 10 of 20 plaatsingen per maand of een abonnement met een onbeperkt aantal plaatsingen.

Wil je hierover meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@caravanmakelaaronline.nl en wij nemen contact met je op om te kijken welke mogelijkheden er zijn!

Gebruik van digitale contracten en waterdichte algemene voorwaarden

In de workflow van Caravanmakelaaronline.nl zitten de bemiddelingscontracten, koopcontracten, contracten voor voortijdige ontbinding van de bemiddelingsopdracht, etc. allemaal in het systeem verwerkt. Deze worden automatisch gegenereerd en dit zorgt voor een efficiënte afhandeling van de bemiddelingsopdrachten.

Daarnaast zijn de algemene voorwaarden zo opgesteld dat ze universeel toepasbaar zijn voor alle makelaars en als een soort branchenorm gelden. De algemene voorwaarden zijn getoetst door een jurist, rechtsgeldig en waterdicht.

Integratie aanbod in eigen website of eventueel levering compleet nieuwe website

Uiteraard is het ook mogelijk om het aanbod vanuit Caravanmakelaaronline.nl automatisch te integreren in de eigen website van de makelaar. Hiervoor zijn verschillende opties, van een relatief eenvoudige integratie tot een stukje maatwerk of zelfs een compleet nieuwe website. Bij interesse kunnen we hierover nader in gesprek en eventueel zal Caravanmakelaaronline.nl een vrijblijvende offerte aanbieden.

Logo

Contactgegevens

Adres

Noorderdracht 59a
1696 AC Oosterblokker

Telefoon: +31 229 26 16 35
E-mail:
Contact

OPENINGSTIJDEN:

Dinsdag:   

Op afspraak
Woensdag:   

09:00-16:00u
Donderdag:   

09:00-16.00u.
Vrijdag:      

09:00-16:00u.
Zaterdag:      

10:00-16:00u.