Tips voor het verkopen van uw camper

Bij het verkopen van uw camper moet u rekening houden met een aantal zaken. Het is daarom niet altijd duidelijk waar u moet beginnen. Karsten Caravanmakelaardij geeft u een aantal praktische tips voor camper verkopen. We helpen u de prijs te bepalen en de bezichtigingen van uw camper te regelen.

TIP 1: BEPAAL DE PRIJS VAN UW CAMPER

U begint bij het vaststellen van de verkoopprijs van uw camper. We raden u aan om goed over deze prijs na te denken. In eerste instantie wilt u misschien zo veel mogelijk verdienen aan de verkoop, maar het is wel belangrijk om een realistische prijs aan te houden. Let bij het bepalen van de verkoopprijs onder andere op:

 • Bouwjaar van de camper
 • De staat waarin deze verkeert
 • Eventuele aanvullende opties
 • Hoeveelheid kilometers op de teller

Vindt u het moeilijk om de prijs van uw camper vast te stellen? Schakel dan een professional in, zoals Karsten Caravanmakelaardij. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het taxeren van campers. Neem voor meer informatie contact met ons op door te bellen naar 0229 261 635 of door een e-mail te sturen naar info@caravanmakelaardij.nl.

TIP 2: STEL EEN HELDERE VERKOOPADVERTENTIE OP

Bij de verkoop van een camper is het belangrijk om een advertentie op te stellen waarin u geïnteresseerden zo veel mogelijk informatie geeft over de camper. Hoe meer informatie en details u geeft, hoe betrouwbaarder de advertentie overkomt. We adviseren u daarom zo compleet mogelijk alle specificaties en extra’s van de camper te benoemen. Wees ook altijd eerlijk over de staat waarin de camper verkeert. In uw advertentie geeft u informatie over:

 • Prijs
 • Afmetingen
 • Bouwjaar
 • Merk
 • Indeling
 • Aantal slaapplaatsen
 • Hoeveel de camper gebruikt is.    
 • Staat van de camper
 • Aslast
 • Kwaliteit van de banden
 • Eventuele extra’s
 • Of u huisdieren vervoerd heeft
 • Of er gerookt is in de camper
 • Mogelijke stalling

TIP 3: MAAK DUIDELIJKE FOTO’S VAN DE CAMPER

Met een volledige advertentietekst voorziet u potentiële kopers van informatie, maar goede foto’s zijn minstens zo belangrijk. Met duidelijke foto’s laat u de geïnteresseerden zien hoe uw camper er van binnen en buiten uitziet. Start met een foto van de buitenkant van uw camper. Maak deze het liefst van een afstandje, zodat er een compleet beeld van de camper ontstaat. Daarna zet u eventuele details die zich aan de buitenkant van de camper bevinden op de foto. Voordat u foto’s van het interieur maakt, zorgt u ervoor dat de camper netjes en schoon is. Uw potentiële kopers moeten na het zien van de foto’s de indruk krijgen dat ze direct met de camper op vakantie kunnen.

Een aantal voorbeelden van geschikte foto’s wanneer u uw camper wilt verkopen:

<img loading="lazy" alt="Image" src="https://caravanmakelaardij.goforit.nl/uploads/image-1668627847.png" width="628.510843373494" height="418">
<img loading="lazy" alt="Image" src="https://caravanmakelaardij.goforit.nl/uploads/image-1668627715.png" width="633.501187648456" height="422">
<img loading="lazy" alt="Image" src="https://caravanmakelaardij.goforit.nl/uploads/image-1668627934.png" width="634.5" height="423">

TIP 4: PROMOOT DE CAMPER ONLINE

Nu u een heldere advertentie heeft opgesteld en duidelijke foto’s van de camper heeft gemaakt, is het zaak om de camper onder de aandacht te brengen. De meest geschikte plek om uw camper te promoten, is op het internet. Potentiële kopers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht op het internet. Dit is in de meeste gevallen ook de plek waar zij zich het eerst oriënteren. Om uw camper zo snel mogelijk te verkopen, plaatst u de verkoopadvertentie op websites als Marktplaats.nl, Caravans.nl en Speurders.nl. Verder adviseren we u om de advertentie te delen op social media als Facebook en Twitter. Door de advertentie te delen met uw vrienden, creëert u een groot bereik waardoor u de camper sneller verkoopt.

TIP 5: BEREID DE BEZICHTIGINGEN VOOR

De advertentie is verspreid en nu is het wachten tot de eerste geïnteresseerden zich melden. Natuurlijk willen potentiële kopers de camper eerst bezichtigen voordat ze deze daadwerkelijk kopen. Bereid de bezichtigingen goed voor met de volgende aandachtspunten:

 • Haal al uw spullen uit de camper en zorg dat deze klaar is voor verkoop
 • Maak de camper goed schoon, dit maakt het voertuig aantrekkelijker voor de kopers
 • Zorg ervoor dat uw camper fris ruikt

TIP 6: SCHAKEL EEN BEMIDDELAAR IN

Het verkopen van een camper is een tijdrovende klus. Het inschakelen van een verkoopbemiddelaar is daarom een goede oplossing. Bij Karsten Caravanmakelaardij weten we precies wat er nodig is om uw camper snel te verkopen. We nemen u alle werkzaamheden uit handen en zorgen voor een mooie advertentie met professionele foto’s. Daarnaast regelen we de keuring, de taxatie en de promotie van de camper. Onze medewerkers plaatsen de advertentie op alle belangrijke verkoopwebsites en social mediakanalen. Ook onderhouden we het contact met de potentiële kopers en nemen we de bezichtigingen voor onze rekening. Door het inschakelen van Karsten Caravanmakelaardij als bemiddelaar, heeft u zelf geen omkijken meer naar de verkoop van uw camper.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om uw camper te verkopen? Neem dan contact met ons op via 0229 261 635 of stuur een e-mail naar info@caravanmakelaardij.nl. Via onderstaande button schakelt u direct Karsten Caravanmakelaardij in om uw camper te verkopen.

DIRECT UW CAMPER VERKOPEN

  Logo

  Contactgegevens

  Adres

  Noorderdracht 59a
  1696 AC Oosterblokker

  Telefoon: +31 229 26 16 35
  E-mail: info-at-caravanmakelaardij-dot-nl
  Contact

  OPENINGSTIJDEN:

  Dinsdag:   

  09:00-17:00u.
  Woensdag:   

  09:00-17:00u
  Donderdag:      

  09:00-17.00u.
  Vrijdag:      

  09:00-17:00u.
  Zaterdag:      

  10:00-16:00u.