Terug naar nieuwsoverzicht

Winterkamperen: welke benodigdheden moet u zeker niet vergeten?

In onze vorige blogs besteedden wij al aandacht aan winterkamperen. U heeft al kunnen lezen wat de beste voorbereiding is en welke plekken het leukst zijn om te bezoeken. In dit blog leest u alles over welke accessoires u zeker niet moet vergeten. Misschien is het een open deur, maar het blijven belangrijke benodigdheden om het kamperen in de winter tot een succes te maken.

VOLDOENDE KLEDING

Zorg ervoor dat u voldoende kleding mee neemt tijdens het kamperen, zodat onderkoeling wordt voorkomen. Dit is onmisbaar in de caravan tijdens de koude winteravonden. Ook wanneer de kachel in de caravan het begeeft, zult u blij zijn dat u genoeg kleding mee heeft genomen. Het dragen van verschillende lagen kleding zorgt ook voor warmte en isolatie. Vele dunne lagen werken tevens beter dan enkele dikke lagen kleding.

Qua overkleding kan worden gekozen voor waterdicht materiaal, mits dit voldoende ademend is. Met een waterdichte jas en een fleecevest komt u al een heel eind. Ook tijdens het wandelen kan het zeer koud zijn en de kans bestaat dat de kleding nat wordt. Een setje met extra droge thermo (onder)kleding komt in dit geval altijd van pas.

DRINKWATER

Voldoende drinkwater is noodzakelijk. Water kan het beste worden meegenomen in een RVS fles. RVS flessen zijn niet milieubelastend en gaan lang mee, zonder dat het water een vies smaakje krijgt. Wanneer u zonder water komt te zitten moet er in het ergste geval sneeuw worden gesmolten. Zorg dan voor een plastic zak om de sneeuw in te verzamelen. Zodra u drinkwater heeft, bewaar dit dat op een warme plek, zoals aan de binnenkant van uw jas. Anders kan het water bevriezen.

BEZEM OF SNEEUWSCHEP

Als het veel heeft gesneeuwd en de caravan is bedolven, dan heeft u een bezem of sneeuwschep nodig. Niemand wilt de sneeuw er immers met zijn blote handen afscheppen. Neem daarom altijd een zachte borstel of bezem mee, zodat u de ramen en het dak van de caravan gemakkelijk sneeuwvrij kan maken.

KLEINE BENODIGDHEDEN

De volgende accessoires zijn onmisbaar tijdens het winterkamperen en passen bovendien gemakkelijk in uw jaszak of rugtas: een kleine zaklamp, een zonnebril met uv-bescherming, metalen thermofles, lipbalsem (zonder toevoeging van water, anders bevriest het!) en een camera.

Bent u helemaal enthousiast over winterkamperen, maar ontbreekt de caravan nog? Kijk dan eens naar ons grote aanbod. Heeft u bepaalde vragen of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar 0229-261635.