Terug naar nieuwsoverzicht

Top 14 meest bijzondere caravans op de wereld

Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van veel soorten modellen caravans. Er zijn echter verschillende unieke caravans op de wereld die door de meeste mensen in het echt nooit gezien worden. Wij hebben daarom voor de liefhebbers een top 14 samengesteld met de meest bezienswaardige en bijzondere caravans op aarde.

14 - CARAVAN VAN STEEN

Deze caravan stond zo lang in de tuin dat er een uniek design voor bedacht is. Met een realistische schildering van een stenen muur, voordeur en bloemen lijkt de caravan een werkelijk huisje in de natuur.

13 - DE VINTAGE COTTAGE OP WIELEN

Misschien wel één van de kleinste caravans op aarde. Deze vintage caravan heeft de uitstraling van een Engelse cottage. Daarnaast kunt u dit huisje op wielen in ieder geval overal kwijt.

12 - DE WATERMELOEN CARAVAN

Deze caravan is maar een korte periode in Duitsland gezien. In de eerste instantie werd gedacht dat een aanbidder van watermeloenen of een dorpsgek zijn caravan zo geschilderd had. Men begon echter te twijfelen toen de caravan weer uit beeld verdween. Vele denken nu dat het waarschijnlijk een marketingstunt is geweest.

11 - DUBBEL DEKKER CARAVAN

Hij ziet er een beetje mysterieus en vies uit, maar deze caravan is in ieder geval één van de ruimste die er is. Daarnaast is er een mooi uitzicht op de bovenverdieping. Er is vrijwel geen informatie over de inrichting, maar ik denk dat de liefhebber een opknapbeurt hier wel bij kan voorstellen.

10 - CAMOUFLAGE CARAVAN

Wie ziet hem staan? Deze schildering is met zoveel vakmanschap gemaakt dat de caravan werkelijk verdwijnt in de natuur. Een dergelijke schildering wordt vaak gebaseerd op de omgeving van de staplek. De caravan wordt dan alleen op deze vaste plek gehouden.

9 - HOUTEN SPROOKJES CARAVAN

Dit huisje op wielen valt misschien niet geheel meer onder de categorie caravans, maar hij kan nog steeds door een trekhaak verplaatst worden. De eigenaar wilde graag kleiner en mobieler wonen. Hieruit is een prachtig ontwerp ontstaan voor een mini-woning. Geheel geïnspireerd door de natuur is deze caravan een echte bezienswaardigheid.

8 - DE TRAANDRUPPEL

Met deze compacte caravan kunt u overal heen rijden. Hoewel hij zeer klein is heeft deze caravan een ruime slaapcabine en een kookruimte. Daarnaast ziet hij er ook nog tijdloos en robuust uit. Voor de avontuurlijke kampeerder is dit zeker een goede keus.

7 - VOLKSWAGEN SURF CARAVAN

Veel mensen zullen zichzelf een geluksvogel vinden wanneer ze een VW camper in bezit hebben. Wat het echter helemaal afmaakt is een bijpassende VW caravan. Dit is misschien wel één van de meest gave renovatieprojecten van een VW camper. De meeste kunnen hier alleen van dromen.

6 - CARAVAN BOOT

Kunt u niet kiezen tussen een caravan en een boot? Wees niet getreurd want deze caravan biedt beide opties. Stelt u eens voor dat u uw caravan na een lange rit te water laat in een prachtig meer. Gegarandeerd genieten!

5 - CARAVAN ONDER ARCHITECTUUR GEBOUWD

Kamperen in stijl. Dat is waar deze caravan om draait. De “Mehrzeller”, ofwel meercellige caravan is door designers ontworpen. Deze moderne caravan is de eyecatcher van de camping en zal menig mens jaloers maken.

4 - CHROMEN CARAVAN

Deze caravan maakt misschien een enge indruk maar prachtig is hij zeker. Het is een vintage metalen caravan uit Amerika. Het staat vast dat met deze caravan de show wordt gestolen. Zo opvallend en glanzend dat hij is. Daarom verdient hij ondanks zijn wat enge uitstraling een plekje bovenaan deze lijst.

3 - DE MARKIES

Deze caravan is ontworpen door de Nederlandse ontwerper en architect Eduard Bohtlingk. Met zijn ontwerp heeft hij de luifel op een innovatieve manier in de caravan geïntegreerd. De luifel wordt als het ware uitgevouwen. De caravan is in 1985 ontworpen en heeft in 1996 welverdiend de publieksprijs gewonnen op de Rotterdam Design Prize.

2 - AARDBOL CARAVAN

Dit heeft u waarschijnlijk niet eerder gezien. Deze replica van de wereld is gebouwd door de “Regenboog sjeik”, ofwel één van de rijkste mensen op aarde. Misschien is het verspeeld geld maar uniek is het zeker. De enige vraag blijft: Wie kan deze wereldbol aan zijn wagen hangen?

1 - RETRO CARAVAN BAR

Niets is beter dan een lekker drankje na een lange dag rijden. Met deze caravan komt u in ieder geval prima uit de voeten. Deze jaren ‘30 stijl caravan heeft een complete bar ingebouwd. U hoeft nooit meer naar de lokale pub. Het is niet alleen een praktische caravan, hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Daarnaast is hij van binnen volledig gemoderniseerd met de nieuwste technologie. Door zijn functionaliteit en verfijnde uitstraling heeft deze caravan een welverdiende eerste plek.

UITGELICHT: MANNENCARAVAN VAN EIGEN BODEM

Bij ons te zien geweest tijdens ons open huis. De caravan voor de echte man. Uniek project van onze collega’s van Van Vliet Caravans BV. Van alle gemakken voorzien, zodat je als man niets hoeft te missen als je op vakantie gaat.

De caravan is uitgerust met:

- Unieke beschildering
- Dakterras op de caravan met statafel
- Beamer
- Uitschuifbaar TV scherm
- Grote koelkast (voor vlees en natuurlijk de biervoorraad)
- Mega geluidinstallatie (ingebouwd in de buitenwand van de caravan)
- Lounge hoek
- Monster BBQ
- Airconditioning, haard, blue-ray en luifel.
- Nieuwste van het nieuwste op caravangebied: Truma mover, E&P levelsysteem, satelliet

Enthousiast geworden? De caravan is helaas niet voor een weekendje te huren. Wel is de caravan te bewonderen op speciale mannenevenementen door het hele land. Lees hier meer als u niet genoeg kunt krijgen van deze mannencaravan.

CARAVAN VERKOOP BIJ KARSTEN CARAVANMAKELAARDIJ

Tot zover deze top14 met zeer unieke caravans. Heeft u misschien zelf een caravan die wat meer onder de aandacht gebracht mag worden of bent u geïnteresseerd in het kopen van een caravan? Lees meer over onze bemiddeling bij caravan verkoop, vul ons verkoopformulier in of neem een kijkje in ons verkoop aanbod.