Terug naar nieuwsoverzicht

NIEUW! Veilige betaling via Notarieel Betalen!

NIEUW BIJ KARSTEN CARAVANMAKELAARDIJ: VEILIGE BETALING VAN EEN CARAVAN OF CAMPER VIA EEN DERDENGELDEN REKENING ONDER BEHEER VAN STICHTING NOTARIEEL BETALEN!

Tot voor kort werden objecten die door Karsten Caravanmakelaardij in bemiddeling werden aangeboden betaald op de betaalrekening van Karsten. Vervolgens leverden wij de caravan of camper af en maakten we de provisienota op met de verrekening van de verkoopprijs minus bemiddelingskosten. Vervolgens betaalden wij dan het resterende bedrag zelf uit aan de verkopende partij. Hiervoor was welliswaar een aparte betaalrekening in gebruik, maar dit was geen speciale derdengelden rekening. Aangezien wij altijd optreden als bemiddelaar ontvangen en beheren wij dus gelden van derden. Dit brengt voor zowel de koper, alsook de verkoper natuurlijk risico's met zich mee.

In onzekere tijden, zoals ook nu in de Coronacrisis, is het zaak om de risico's tegen het licht te houden en te kijken waar je bepaalde zaken kunt verbeteren. Gelukkig hebben wij tot op heden weinig last gehad van teruglopende verkoop en financiële problemen, maar dit had natuurlijk ook heel anders kunnen lopen. Stel nu dat het met ons financieel niet goed zou gaan en wij verkopen een object van Klant A aan Klant B. Op het moment dat Klant A heeft betaald en wij gaan failliet voordat we hebben kunnen leveren betekent dit dat Klant A zijn geld kwijt is en er niets voor terug krijgt. Hij staat vervolgens achteraan in de rij van schuldeisers. Stel nu dat Klant A heeft betaald, wij hebben het object van Klant B geleverd en het eigendom overgedragen aan Klant A door de kentekenoverschrijving, maar wij gaan daarna failliet voordat wij Klant B kunnen uitbetalen.. dan is Klant B zijn geld kwijt.

Nu zijn wij natuurlijk niet van plan om failliet te gaan want wat we doen vinden we veel te leuk en het gaat gelukkig ontzettend goed, maar als je dit soort risico's kunt uitsluiten is dit natuurlijk altijd beter! Daarom hebben wij nu een samenwerking gevonden met Notarieel Betalen.

Notarieel Betalen is een applicatie die faciliteert in de mogelijkheid om geautomatiseerd betalingen te doen via een derdengelden rekening onder beheer van Stichting Notarieel Betalen. Het komt er kort gezegd op neer dat de Koper na het tekenen van de koopovereenkomst een uitnodiging tot betaling krijgt. Die betaling wordt via iDeal gedaan en komt in de kluis van Stichting Notarieel Betalen terecht. Koper krijgt vervolgens een vrijgeefcode die hij bij oplevering gebruikt om de betaling vrij te geven. Gaat de levering niet door? Dan krijgt de koper zijn geld gegarandeerd terug.

Bij oplevering loopt de koper het object nog even na om te controleren of alles volgens afspraak is. Als hij zichzelf hiervan heeft overtuigd voert de koper zijn vrijgeefcode in in de speciale Notarieel Betalen Afleverapp van Karsten Caravanmakelaardij. Na het invoeren van de code ontvangen zowel Koper, als verkoper als ook Karsten Caravanmakelaardij de bevestiging dat de betaling is gedaan en kan het object worden overgeschreven en overgedragen. Verkoper ontvang het verkoopbedrag binnen 48 uur uit de Notarieel Betalen Kluis op zijn bankrekening.

VERTROUWEN IS GOED, ZEKERHEID IS BETER!

Dit hele proces zorgt dus voor veel meer vertrouwen en zekerheid voor alle betrokken parijen. Het enige nadeel is dat het systeem niet gratis beschikbaar is. Logisch natuurlijk, maar daarmee zien wij onze kosten per transactie stijgen. Vandaar dat wij per 01-07-2020 onze bemiddelingstarieven hebben verhoogd.

NIEUWE TARIEVEN CARAVAN:

De Taxatiekosten blijven gelijk: € 150,-.

De bemiddelingskosten waren 8,5% en worden 0,5% verhoogd naar 9%

NIEUWE TARIEVEN CAMPER:

De taxatiekosten blijven gelijk: € 195,-

De bemiddelingskosten gaan ook hier 0,5% omhoog per staffel:

BEMIDDELINGSKOSTEN VERKOOP CAMPERS


Verkoopbedrag camperBemiddelingskosten
€ 0,- tot € 20.000,-9,0%*
€ 20.000,- tot € 30.000,-8,0%
€ 30.000,- tot € 40.000,-7,5%
€ 40.000,- tot € 50.000,-7,0%
€ 50.000,- tot € 65.000,-6,5%
€ 65.000,- tot € 80.000,-6,0%
€ 80.000,- tot € 100.000,-5,5%
> € 100.000,-5,0%

*Minimaal €1.500