Terug naar nieuwsoverzicht

Karsten Caravanmakelaardij lanceert Caravanmakelaaronline.nl & Campermakelaaronline.nl

Al vanaf 2020 zijn wij hiermee bezig en nu kunnen we het dan eindelijk naar buiten brengen: Karsten Caravanmakelaardij lanceert een compleet nieuw concept in de caravan & camperbranche met twee platform websites: www.caravanmakelaaronline.nl en www.campermakelaaronline.nl. Het concept richt zich op zowel de particuliere caravan en camperverkoper als ook op caravan- en campermakelaars die op zoek zijn naar een professionele software oplossing op maat. 

Caravanmakelaaronline.nl & Campermakelaaronline.nl voor particuliere kopers en verkopers

Het idee voor dit platform is ontstaan vanuit de filosofie dat wij bij Karsten Caravanmakelaardij graag iedereen willen helpen en willen bijdragen aan een eerlijk en transparant speelveld voor (particuliere) caravan & camper kopers en verkopers. Uit analyse van onze website statistieken bleek dat wij heel veel traffic hebben op de zoekwoorden 'caravan verkopen' en 'camper verkopen'. Logisch, want hierin zijn wij gespecialiseerd en met onze bemiddelingsdiensten zijn we al sinds de start van het bedrijf marktleider in deze tak van sport. 

Echter, niet iedereen die zijn caravan of camper wil verkopen wil hiervoor een makelaar inschakelen. Enerzijds vanuit kosten perspectief, maar anderzijds ook omdat veel mensen dit gewoon graag zelf willen doen. Hierdoor was het bounce percentage op deze zoektermen (mensen die direct wegklikken) relatief hoog. Aangezien wij toch graag iedereen willen helpen hebben we besloten een platform neer te zetten waarbij particuliere verkopers zelf de verkoop van hun caravan of camper kunnen doen, maar daarbij middels het gebruik van het platform wél kunnen profiteren van ons (promotie-)netwerk en onze expertise, zonder daarvoor onze kosten te hoeven betalen. 

Zo kan de particuliere verkoper in 5 eenvoudige stappen zijn caravan of camper op het platform plaatsen. Dankzij de ingebouwde RDW koppeling worden veel technische gegevens automatisch opgehaald en ingevuld en tijdens het proces is er uitleg en begeleiding middels video's beschikbaar. Na plaatsing wordt er aan de hand van de beschikbare informatie en foto's automatisch een product video aangemaakt die kan worden gedeeld op de eigen Social Media kanalen. Door de plaatsing op het platform komt de caravan dankzij diverse API koppelingen automatisch ook op verschillende andere grote caravan- & camperportalen terecht en er kan met een druk op de knop ook automatisch een advertentie op Marktplaats.nl worden geplaatst. Dit tegen gereduceerd tarief. 

Dankzij de professionele verkoopadvertentie, de productvideo en het uitgebreide promotienetwerk zal de particuliere verkoper een snellere verkoop kunnen realiseren.

Bij verkoop faciliteert het platform ook in een koop contract en heeft de particuliere verkoper de mogelijkheid om voor de betaling gebruik te maken van de derdengeldenrekening van Notarieel Betalen. In een tijd waarin veel fraude en oplichting voorkomt is dit een heel veilig alternatief voor contante betaling of betaling per bank. Hiervoor is echter (op dit moment) nog wel de tussenkomst van een bij Caravanmakelaaronline.nl aangesloten makelaar nodig. 

Bij de lancering van het platform zal de particuliere functie nog even niet beschikbaar zijn, maar kort na de lancering zal ook deze live worden gezet.

Caravanmakelaaronline.nl & Campermakelaaronline.nl voor Caravan- & Campermakelaars

Het concept achter de twee websites biedt ook een uitgelezen kans voor professionele Caravan- & Campermakelaars! Aan de achterkant van de websites hangt namelijk een kwalitatief hoogwaardig softwaresysteem voor het beheer van bemiddelingsopdrachten voor caravans en campers. Het systeem is voorzien van alle nodige koppelingen met andere caravan- en camperwebsites om ervoor te zorgen dat de voorraad automatisch wordt doorgeplaatst. Ook worden er automatisch product video's aangemaakt die op Social Media kunnen worden gedeeld. 

Het aanmaken van bemiddelingscontracten en het beheren hiervan verloopt digitaal. In het systeem zitten ook reminders. Als een object na een zelf ingestelde tijd nog niet is verkocht wordt hier een notificatie van gegeven, waardoor er actief kan worden gehandeld door bijvoorbeeld een prijsaanpassing of extra promotie. 

Bij verkoop wordt er een digitaal koopcontract aangemaakt en dit wordt direct verzonden naar de kopers. In de e-mail met dit koopcontract is een link aanwezig naar het "Online Caravanhandboek" en het "Online Camperhandboek" op het platform. Hier staan uitgebreide instructievideo's en tips & tricks die de koper van het object alvast kan bekijken. Hierdoor is er bij de aflevering minder uitleg nodig en een koper kan dit altijd terug te kijken.

Verder ben je als makelaar/bemiddelaar verplicht om met een derdengeldenrekening te werken. Je mag zelf geen gelden van klanten op je eigen betaalrekening beheren. Daarom maken wij gebruik van de diensten van Notarieel Betalen en is dit betaalsysteem volledig geïntegreerd in het platform. Bij het opslaan van het koopcontract wordt er in Notarieel Betalen een transactie aangemaakt en hiermee wordt de betaalprocedure via de derdengeldenrekening volledig automatisch opgestart. Bij het tekenen van het koopcontract wordt de caravan of camper tevens automatisch op 'verkocht' gezet en hierdoor blijft je voorraad dus op alle websites altijd actueel. 

Bij de aflevering wordt de betaling via de afleverapp van Notarieel Betalen vrijgegeven en hiermee wordt de betaling rechtstreeks gedaan aan de verkoper en ontvang je als makelaar het afgesproken bedrag als courtage. Vervolgens kan met een druk op de knop de provisienota worden aangemaakt en daarmee wordt een bemiddelingsopdracht afgesloten. 

Ook de algemene voorwaarden en alle contracten zijn juridisch gecontroleerd en hiermee is alles qua aansprakelijkheid goed geregeld. Met het pakket van Caravanmakelaaronline.nl kun je dus als zelfstandig opererend Caravan- en/of Campermakelaar direct professioneel aan de slag!

Kijk voor alle voordelen op deze pagina, of neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Patrick Karsten via 06-11192887 of info@caravanmakelaaronline.nl.

Caravanmakelaaronline.nl & Campermakelaaronline.nl; Het platform voor vraag en aanbod

Met de lancering van deze twee platform websites zet Karsten Caravanmakelaardij een nieuwe standaard in de manier waarop particulieren en makelaars hun caravans en campers online kunnen aanbieden. Karsten hoopt door de opzet van dit platform het speelveld voor kopers en verkopers makkelijker, eerlijker, veiliger en plezieriger te maken. Wij zijn dan ook erg trots op het resultaat en zijn benieuwd hoe dit zich in de toekomst gaat ontwikkelen!