Terug naar nieuwsoverzicht

Het reinigen van uw caravan

Uw caravan krijgt nogal wat te verduren. Denkt u maar eens aan de zoute aanslag veroorzaakt door de Côte d’Azur of drie weken onder de bomen in Noorwegen. U ontkomt er dan ook niet aan om uw interieur en exterieur van uw kampeerwagen af en toe schoon te maken. Maar hoe doet u dat? In dit blog geven we u een aantal tips zodat uw caravan zonder te beschadigen weer zijn oude glans terugkrijgt.

OPRUIMEN EN SCHOONMAKEN VAN HET INTERIEUR

Om uw caravan op een effectieve manier schoon te maken, starten we met het interieur. Begin de grote schoonmaak met het opruimen van de kasten en het wegdoen van overbodige spullen. Haal daarna alle losse delen als matten en kussens uit de caravan. Zodoende kan er goed gestofzuigd worden en kunnen alle meubelstukken worden afgenomen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of bleekmiddel. Klop de kussens en matten goed uit zodat er geen zand achterblijft. Daarna kunt u ze eventueel inspuiten met een meubelspray zodat de meubels beter beschermd zijn tegen vegen en vlekken.

WASSEN VAN HET EXTERIEUR

Na de binnenkant is de buitenkant aan de beurt. De hulpmiddelen die u nodig heeft om uw caravan te wassen zijn: speciale caravanshampoo, water en een zachte borstel of spons. Gebruik nooit autoshampoo of een hogedrukreiniger: caravans hebben een veel dunnere laklaag dan een auto waardoor deze middelen onherstelbare schade kunnen veroorzaken.
Start met het voorspoelen van de hele caravan. De meest vervuilde delen kunt u alvast inwrijven met de spons of zachte borstel. Begin daarna met het schoonmaken van het dak en spoel meteen af. Aan te raden is om per vlak schoon te maken en meteen af te spoelen. Zodoende ontstaan er geen onuitwisbare strepen op uw caravan. De ramen en luiken kunt u behandelen met reiniger op waterbasis of met lauwwarm water.

BESCHERMING VAN UW CARAVAN

Uw caravan alleen schoonmaken is niet voldoende. Een beschermende laag met behulp van wax moet worden aangebracht om hechting van vuil tegen te gaan en de caravan te beschermen tegen weersinvloeden. U kunt dat doen door een vloeibare was aan te brengen en deze uit te wrijven met behulp van een zachte doek of lamswollen polijst-pad. Om het helemaal af te maken kunt u kunststof delen behandelen met een kunststofpolisher. Deze is verkrijgbaar in de autoshop en zorgt er voor dat uw plastic delen weer gaan glanzen.

VOOR DE VERKOOP

De eerste indruk telt. Wanneer u uw caravan wilt verkopen, helpt het zeker mee dat de caravan volledig schoon en netjes is. Wilt u probleemloos en zonder omkijken uw caravan verkopen? Karsten Caravanmakelaardij neemt u al het werk uit handen omtrent de verkoop van uw caravan. Bekijk hier meer informatie of neem direct contact op via 0229 261 635.