Terug naar nieuwsoverzicht

Een avontuurlijke 15-daagse reis door Nederland

Bij de meeste Nederlanders begint het al te kriebelen voor dat de zomer goed en wel begonnen is. Zodra de vakantie daadwerkelijk begonnen is, staat half Nederland dan ook in de file op snelwegen in Duitsland, België en Frankrijk. Liever niet in de file? U vindt hier een reisadvies voor een geslaagde vakantie in Nederland. Weer of geen weer, of u nu van natuur houdt of van geschiedenis.

DAG 1-3: LAUWERSOOG (GRONINGEN, 198 KM VAN UTRECHT)

U kunt de vakantie starten in het natuurgebied rondom het Lauwersmeer. Dit gebied op de grens van Groningen en Friesland is een van de vele parels van het noorden. Bos, strand en meren wisselen zich hier in rap tempo af en met de steden Groningen en Dokkum in de buurt is er altijd wat te doen. Heeft u kinderen? Dan is een dagje Zeehondencrèche Pieterburen een goede optie als het weer wat minder is.

Meer informatie over Lauwersoog

DAG 4-6: EDAM (NOORD-HOLLAND, 160 KM VAN LAUWERSOOG)

Na drie dagen verlaat u het noorden en doorkruist u de waterrijke provincie Friesland op weg naar de Afsluitdijk. Midden op de Afsluitdijk is een monument wat zeker de moeite waard is om te bekijken. Eenmaal de Afsluitdijk over komt u in een uitgestrekt polderlandschap en is het nog een klein uur naar Edam. Naast Edammer kaas herbergt dit stadje heel veel vaderlandse geschiedenis. Ook voor een dagje Volendam, Amsterdam of Marken is Edam een prima uitvalsbasis.

Meer informatie over Edam

DAG 7-9: OOSTKAPELLE (ZEELAND, 198 KM VAN EDAM)

Op naar de Noordzee. Op 198 km van Edam ligt het plaatsje Oostkapelle in Zeeland. Dit badplaatsje ligt bijna in de Noordzee en biedt heel veel kilometers strand. Ook als u van de scheepvaart en visserij houdt, zit u in Oostkapelle goed. Vlissingen ligt namelijk dichtbij en daar kunt u de schepen bewonderen die via de Westerschelde Nederland binnenkomen. Wij raden u aan om de route via Ouddorp en Renesse te rijden om de prachtige Zeeuwse landschappen te bewonderen.

Meer informatie over Oostkapelle

DAG 10-12: THORN (LIMBURG, 217 KM VAN OOSTKAPELLE)

Hoewel het zeer verleidelijk is om te blijven in Oostkapelle, reizen we door naar Thorn. Dit voormalig mini-vorstendom staat bol van de cultuur en historie. Met de karakteristieke witte huisjes is dit dorpje zeker een bezoek waard. Ook het omliggende natuurgebied Vijverbroek zorgt er voor dat u helemaal tot rust komt in dit moerasrijke gebied.

Meer informatie over Thorn

DAG 13-15: DIEREN (GELDERLAND, 160 KM VAN THORN)

De laatste bestemming van deze prachtige rondreis door Nederland is Dieren. Het plaatsje is gelegen aan de oostkant van de Veluwe, net boven Arnhem. Vele wandel- en fietsroutes door de oude jachtvelden maken dit tot een uniek gebied. Als u vanuit Dieren door de akkers richting de dichte bossen loopt, komt u op de Carolinaberg. Op deze heuvel heeft u uitzicht over een stervormig stelsel van koninklijke alleeën. Wanneer u geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog kunt u ook een bezoek brengen aan Arnhem waarbij het gezegde ‘een brug te ver’ een totaal nieuwe dimensie krijgt.

Meer informatie over Dieren

Met maximaal 3 uur reizen per dag kunt u in 15 dagen alle facetten van Nederland leren kennen. U kunt ook een van de 5 plaatsen uitkiezen om langer te verblijven, maar juist de veelzijdigheid van deze reis maakt het avontuur. Op zoek naar een geschikte caravan om in te kamperen? Bij Karsten Caravanmakelaardij vindt u altijd een caravan naar wens. Kom vrijblijvend langs in onze showroom of bekijk ons aanbod.