Terug naar nieuwsoverzicht

5 tips voor het kiezen van de juiste caravanstalling

De zomervakantie komt eraan en dit betekent dat het tijd is om erop uit te gaan met je caravan. Wanneer je echter weer thuis komt moet de caravan wel een plekje hebben, en voor veel mensen kan dit niet voor de deur. Vandaar dat veel mensen de caravan laten stallen bij een stallinghouder. Maar welke stallinghouder kies je? Het is verstandig om nu al na te denken waar de caravan na de vakantie gestald gaat worden. Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van de juiste caravanstalling.

BINNEN OF BUITEN?

Je kunt ervoor kiezen om je caravan binnen of buiten te stallen. Buiten betekent meestal op een grasveld bij een boer, waar meestal geen overkapping aanwezig is. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper dan binnen stallen, maar bedenk wel dat de caravan dan niet beschermd is tegen regen, hagel en sneeuw. Bij een binnenstalling heeft de caravan minder last van stof en blijft deze natuurlijk beschermd tegen alle weerselementen.

VOORWAARDEN

Elke stallinghouder heeft zijn eigen voorwaarden en het is daarom handig om van tevoren te bedenken hoe vaak je de caravan nodig hebt. Als je de caravan één keer per jaar gebruikt in de zomervakantie, maakt het minder uit welke aanbieder je kiest. Ben je van plan om meerdere weekenden per jaar op pad te gaan met je caravan, dan is het verstandig om dit te bespreken met de aanbieder. Vaak wordt er namelijk een toeslag gevraagd voor het uitparkeren van de caravan.

VEILIGHEID

Vraag de aanbieder altijd hoe de stalling bewaakt wordt. Sommige verzekeringsmaatschappijen willen dat de stalling goed afgesloten is of dat er een hek met slot omheen staat. Check daarom je verzekeringspolis van je caravan voordat je de caravan laat stallen en zorg ervoor dat je een stalling kiest die aan de gestelde eisen voldoet.

ONDERHOUD

Het kan een groot voordeel zijn om een caravan te stallen bij een stallingshouder die ook een eigen werkplaats heeft. Eventuele gebreken kunnen bij terugkomst dan direct gemeld worden. Daarnaast kan de stallingshouder tijdens de winter, wanneer de caravan niet gebruik wordt, de caravan een uitgebreide onderhoudsbeurt geven. Dit bespaart veel tijd en reiskosten. Let hierbij wel op of de werkplaats is aangesloten bij een organisatie zoals bijvoorbeeld BOVAG. Dit kan gezien worden als een kwaliteitskeurmerk, zodat u zeker weet dat het onderhoud professioneel en goed wordt uitgevoerd.

PRIJS

De prijs voor het stallen is misschien wel het belangrijkste punt om rekening mee te houden. De gemiddelde prijs voor het binnen stallen van een caravan ligt tussen de 130 en 350 euro per jaar. De prijs kan, zonder aanwijsbare verschillen, per stallinghouder enorm verschillen. Handig is om even rond te bellen en te vragen naar de tarieven. Vergeet niet de reistijd naar de aanbieder mee te nemen in de prijs. Gebruik je de caravan één keer per jaar, dan is de locatie van de aanbieder minder belangrijk dan wanneer je bijvoorbeeld om het weekend gaat; zo kunnen de reiskosten immers aardig oplopen.

DE JUISTE KEUZE

Het is natuurlijk altijd goed om bekenden uit de buurt of om kampeerders van uw vaste camping te vragen waar zij hun caravan stallen. Zij kunnen de kwaliteit van de stalling die zij gebruiken vaak goed beoordelen.

Naast het bemiddelen van de verkoop van caravans hebben wij ook een eigen caravanstalling. Meer informatie over onze stalling vindt u op Caravancentrumkarsten.nl.