BIOD Caravan

De BIOD caravans worden sinds eind jaren 40 geproduceerd. Teunis van Maaren begon de productie van de BIOD modellen. De laatste decennia werden de caravans helemaal aangepast aan de behoeften van elke klant. Zo is er voor iedereen een BIOD caravan om optimaal te genieten. Bij Karsten Caravanmakelaardij koopt én verkoopt u een caravan:

BETER IS ONS DEVIES

  • Voor € 170,-* uw caravan verkocht
  • Professionele taxatie
  • Ruim aanbod campers en caravans

*Als we uw caravan verkocht hebben, brengen we bemiddelingskosten in rekening. Deze bedragen 9% van het verkoopbedrag, met een minimum van € 400,-

BIOD is een acroniem van “Beter is ons devies”. Met de start van zijn bedrijf produceerde van Maaren onder andere vouwwagens, kussenhoezen en tenten voor eigen gebruik. Het animo bleek echter zo groot dat hij besloot de productie te verhogen. Rond de jaren 60 merkte van Maaren dat de wensen van kopers verschoof. De vouwwagen verkocht minder goed en van Maaren zocht naar nieuwe inspiratie. Die vond hij op een campingbeurs in Essen, waar Franz Maly op dat moment zijn eigen caravan tentoonstelde. Het model was gemaakt van glasvezelversterkt polyester en bleek erg duurzaam. Van Maaren ontdekte dat met polyester vormtechnisch veel meer mogelijk was dan met de stof waar hij zijn vouwwagens mee produceerde. In samenwerking met Maly brengt van Maaren in 1960 de eerste BIOD caravan van polyester op de markt: de Extase. BIOD caravans werden tot 2017 geproduceerd in Nederland.

BIOD CARAVAN KOPEN

Bekijk ons volledige aanbod caravans en filter met behulp van de zoekfunctie aan de zijkant gemakkelijk op BIOD caravans. Voor ons actuele aanbod BIOD caravans kunt u onze showroom bezoeken. Staat uw gewenste BIOD caravan er niet bij? Maak dan eenvoudig en vrijblijvend een zoekopdracht aan.

Aanbod caravans
Caravan zoekopdracht

BIOD MATERIALEN

De afgelopen 70 jaar heeft de productie van de BIOD caravan grote veranderingen doorgemaakt. Van Maaren begon met de simpele vouwwagen, kussenhoezen en tenten, maar klantbehoeften veranderde en BIOD caravans werden daarop aangepast. Polyester bleek een duurzamer en fijner materiaal om mee te werken. Vanaf 2005 werd de BIOD caravan van composiet gemaakt: een kunststof die bekend staat om haar duurzaamheid en weersbestendigheid.

UNIEKE MODELLEN

Om aan de continu veranderende wensen van klanten te kunnen voldoen, besloot Top Craft als huidige eigenaar van de BIOD caravan om uitsluitend modellen naar klantbehoeften te produceren. De klant kon doorgeven van welke gemakken de BIOD caravan voorzien moest zijn, waardoor elk model geheel naar wens van de klant was.

Omdat klanten keuze hadden uit meer dan 800 verschillende bekledingsstoffen en kleurcombinaties voor hun BIOD caravan, is ieder model uniek. Sommige caravans bezitten daarom luxe opties zoals een houtkacheltje, een cassettetoilet en een levelsysteem. Alle BIOD modellen zijn standaard voorzien van drie stopcontacten (230V), vijf led-spots en armatuur, ramen en een marineblauwe bekleding. De BIOD is uitgerust met vloerverwarming, 2 pits gasstel en een dakluik. De koelkast en het toilet zijn van Thetford en de wasbak is van het merk Dometic.

BIOD BIJ KARSTEN CARAVANMAKELAARDIJ

We zijn er voor iedereen die een caravan of camper wil kopen of verkopen. Heeft u een BIOD caravan die u graag via ons wil verkopen? Vul dan ons caravan verkoopformulier in. We rekenen € 170,-* voor de taxatie, stalling en promotie van uw caravan. Bent u op zoek naar een caravan? Neem dan een kijkje bij ons volledige aanbod.

*Als we uw caravan verkocht hebben, brengen we bemiddelingskosten in rekening. Deze bedragen 9% van het verkoopbedrag, met een minimum van € 400,-

Caravan kopen
Caravan verkopen

SHOWROOM

Adres

Noorderdracht 59a

1696 AC Oosterblokker

Logo

Contactgegevens

Adres

Noorderdracht 59a
1696 AC Oosterblokker

Telefoon: +31 229 26 16 35
E-mail:
Contact

OPENINGSTIJDEN:

Dinsdag:   

Op afspraak
Woensdag:   

09:00-16:00u
Donderdag:   

09:00-16.00u.
Vrijdag:      

09:00-16:00u.
Zaterdag:      

10:00-16:00u.