0229 - 26 16 35

Tips voor het verkopen van uw caravan

Bij de verkoop van een caravan komen veel zaken kijken. We kunnen ons goed voorstellen dat u niet weet waar u moet beginnen. Daarom geven we u een aantal handige tips voor het verkopen van uw caravan, van het bepalen van de prijs tot het regelen van de bezichtigingen.

 

Tip 1: stel de verkoopprijs vast

Denk goed na over de prijs waarvoor u uw caravan wilt verkopen. U wilt wellicht zo veel mogelijk verdienen aan de verkoop, maar houd wel een realistische prijs aan. Bij het vaststellen van de verkoopprijs kijkt u onder andere naar:

 • De staat van de caravan
 • Het bouwjaar van uw caravan
 • Eventuele extra’s

Vindt u het lastig om een verkoopprijs te bepalen? Schakel dan een bemiddelingsbedrijf in als Karsten Caravanmakelaardij. Wij weten waar we op moeten letten bij de taxatie van een caravan. Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op via 0229 261 635 of stuur een e-mail naar info@caravanmakelaardij.nl.

 

Tip 2: een duidelijke verkoopadvertentie

Wanneer u uw caravan gaat verkopen, is het belangrijk om een advertentie op te stellen waarin u zo veel mogelijk informatie geeft over de caravan. Hoe langer de advertentietekst is, hoe betrouwbaarder u overkomt als verkoper. Wees daarom zo volledig mogelijk over alle specificaties en de staat van de caravan. In de tekst van uw advertentie geeft u informatie over:

 • Merk
 • Bouwjaar
 • Prijs
 • Indeling
 • Hoeveelheid slaapplaatsen
 • Afmetingen
 • Gewichten (leeg en maximaal gewicht)
 • Aanwezige extra’s
 • Hoe vaak u ermee bent weggeweest
 • Staat van de caravan
 • Kwaliteit en leeftijd van de banden
 • Of er huisdieren in mee geweest zijn
 • Of er in gerookt is
 • Hoe de caravan gestald is
 

"Heerlijk dat we niks zelf hoefden te regelen. Geen bezichtigingen bij ons thuis of rekening houden met onderhandelen. Wel goed op de hoogte gehouden door Karsten Caravanmakelaardij die onze caravan snel hebben verkocht."
- Familie van het Hof, Almere

Tip 3: zorg voor goede foto’s van uw caravan

Een heldere advertentietekst is belangrijk, maar potentiële kopers willen natuurlijk ook zien hoe uw caravan er uitziet. Maak daarom duidelijke foto’s van zowel de binnen- als de buitenkant van de caravan. Begin met een foto van de buitenkant. Maak deze foto van een afstandje, zodat mensen een compleet beeld hebben van de caravan. Daarna maakt u foto’s van eventuele details aan de buitenkant. Zorg voordat u foto’s van de binnenkant gaat maken dat de caravan schoon en opgeruimd is. Aan de hand van de foto’s moet de koper het idee krijgen dat hij zo met de caravan op vakantie kan.

Voorbeelden van goede foto’s voor het verkopen van een caravan:

 

Tip 4: promoot uw caravan online

U heeft een advertentie opgesteld en duidelijke foto’s gemaakt van de caravan. Nu is het zaak om de advertentie van uw caravan onder de aandacht te brengen. De beste plek om dit te doen, is het internet. Dit is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en het is de plek waar potentiële kopers zich oriënteren. Om uw caravan snel te verkopen, plaatst u de advertentie op websites als Marktplaats, Speurders en Caravans.nl. Verder raden we u aan om de advertentie te delen onder uw vrienden op Facebook en Twitter. Dit is een goede manier om een groot bereik te creëren en uw caravan te verkopen.

"Voor mij was dit de ideale manier om mijn caravan te verkopen. Binnen een week was mijn caravan verkocht door Karsten Caravanmakelaardij en de investering heb ik gewoon terugverdiend."
- Dhr. Westerhof, Schagen

Tip 5: een schone caravan voor bezichtigingen

Wanneer u een goede advertentie met bijbehorende foto’s en prijs verspreidt, krijgt u te maken met geïnteresseerden die uw caravan willen kopen. Vanzelfsprekend willen deze potentiële kopers de caravan eerst bekijken voordat ze overgaan tot de aankoop. We geven u daarom een aantal handige tips voor de bezichtigingen:

 • Zorg dat de caravan klaar is voor de verkoop.
 • Haal uw spullen eruit.
 • Zorg voor een schone caravan, dit is aantrekkelijker voor de kopers.
 • Aansluitend daarop raden we u aan om te zorgen dat de caravan fris ruikt.

Tip 6: schakel een bemiddelaar in om uw caravan te verkopen

Zoals u merkt, is de promotie en verkoop van uw caravan een tijdrovende klus. Een bemiddelaar als Karsten Caravanmakelaardij neemt u de verkoop van uw caravan en alle werkzaamheden die hierbij horen uit handen. We zorgen voor een keuring, verzorgen de taxatie en regelen een advertentie met professionele foto’s. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de promotie van de caravan. Karsten Caravanmakelaardij plaatst de verkoopadvertentie op alle belangrijke caravanportalen en deelt deze op social media en YouTube. Verder onderhouden we contact met potentiële kopers en regelen we de bezichtigingen. Door een bemiddelaar in te schakelen bij uw caravan verkopen, heeft u zelf geen omkijken meer naar het verkopen van uw caravan. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0229 261 635 of stuur een e-mail naar info@caravanmakelaardij.nl. Via onderstaande button regelt u direct de verkoop van uw caravan bij Karsten Caravanmakelaardij.

Een greep uit ons aanbod caravans en campers

Merk: Eriba

TYPE:Nova 485 GL

SLAPEN:4

JAAR: 2019

PRIJS:VERKOCHT!

De caravan is te bezichtigen bij Karsten Caravanmakelaardij

Merk: LMC

TYPE:Musica 490 E

SLAPEN:4

JAAR: 2019

PRIJS:Uit verkoop gehaald

Uit verkoop gehaald bij Karsten Caravanmakelaardij.

Merk: Bürstner

TYPE:Aviano i 684

SLAPEN:4

JAAR: 2010

PRIJS:VERKOCHT!

De camper is te bezichtigen bij Karsten Caravanmakelaardij

Merk: Mercedes-Benz

TYPE:V220 Marco Polo

SLAPEN:4

JAAR: 2016

PRIJS:VERKOCHT!

VERKOCHT! bij Karsten Caravanmakelaardij