Terug naar nieuwsoverzicht

De 5 leukste plekken om te winterkamperen

Eerder schreven wij al dat winterkamperen steeds populairder aan het worden is. Zodra de caravan helemaal voorbereid is, is het tijd om de locatie te bepalen. Wij geven u graag wat tips over plekken om de winter door te brengen.

FERIENCAMPING HOCHSCHWARZWALD, DUITSLAND

Voor liefhebbers van wintersport, mountainbiken en wandelen is Camping Hochschwarzwald de ideale plek om te winterkamperen. Deze 4-sterren camping is niet ingesteld op massatoerisme en biedt een rustige plek om te bivakkeren in de winter.

Omsloten door grasvelden en diepgroene bossen ligt de Feriencamping Hochschwarzwald op 1.050 meter hoogte, in een bergachtige en romantische omgeving. De camping is voorzien van skiliften direct bij het terrein, WIFI, moderne en zeer schone sanitaire ruimtes, een wasmachine en droger en een café-restaurant en kiosk. De standplaatsen liggen beneden op de kampeerweiden, en ook hoger op de terrassen, met een mooi uitzicht op het natuurrijke gebied.

CAMPING HOPFENSEE, DUITSLAND

Wanneer de meren bevroren zijn en het sneeuw glinstert op het landschap worden bezoekers van Camping Hopfensee getrakteerd op een winter wonderland-achtig beeld. Het gebied is zeer geschikt om te wandelen door de met sneeuw bedekte bossen terwijl kinderen kunnen genieten van het maken van een sneeuwpop. Zowel de indoor als de outdoor liefhebbers komen hier aan hun trekken.

Nabij de camping bevindt zich een gebied van 1000 m2 waar binnen spellen kunnen worden gespeeld voor de hele familie. Andere faciliteiten zijn er in de vorm van ijsskaten, skilessen inclusief een skilift voor beginners en verschillende wellness voorzieningen. De caravan kan gemakkelijk geplaatst worden op de geasfalteerde voorplaats, waar zich ook een camperservicestation bevindt.

CAMPING CHAPELLA, ZWITSERLAND

Camping Chapella ligt direct aan de oevers van de rivier de Inn, in het Engadin. Het is één van de hoogste bergdalen van de Alpen, gelegen in het Zwitserse kanton Graubunden. Camping Chapella is het hele jaar geopend en heeft voldoende binnen- en buitenactiviteiten voor het hele gezin. De standplaatsen liggen op een open grasveld en op het terrein zelf zijn meerdere kampvuurplaatsen.

CAMPING DE BUITENPLAATS, NEDERLAND

Ook in eigen land kan er prima worden gekampeerd in de winter. De Buitenplaats ligt in een prachtig en rustig natuurgebied waar het stil, maar niet eenzaam is. De camping grenst aan de Schaopedobbe, een onbekend stuk natuur, nabij het Drents-Friese Wild, Fochteloërveen, Linde- en Tjongervallei. Het is één van de donkerste plaatsten in Nederland waar er ’s nachts veel sterren te zien zijn. Overdag kan er worden gewandeld door de ongerepte natuur.

PETITE SUISSE, BELGIË

In de Belgische Ardennen is het prima toeven in de winter. De camping biedt de mogelijkheid om uw caravan voor een langere tijd neer te zetten. Ideaal voor als u nog niet weet of u een paar dagen blijft of toch kiest voor een langere vakantie. Het restaurant is in de wintermaanden helaas wel gesloten maar de bar opent regelmatig haar deuren, zodat u een warme chocolademelk kan nuttigen na het wandelen. In de winter ligt er geregeld een flink pak sneeuw en behoort langlaufen tot één van de vele mogelijkheden.

Bent u helemaal enthousiast over winterkamperen, maar ontbreekt de caravan nog? Kijk dan eens naar ons grote aanbod. Heeft u bepaalde vragen of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar 0229-261635.